Blog

O lună până la alegeri

O lună până la alegeri
Pe 27 septembrie, vom fi chemați cu toții la urne pentru a decide cine sunt cei care ne vor administra localitatea și județul în următorii patru ani. Este un moment extrem de important, de care depinde ritmul de dezvoltare a întregului județ, a municipiilor, orașelor și comunelor botoșănene.
Experiența ultimilor patru ani ne-a arătat tuturor incapacitatea reprezentanților PSD de a face investiții strategice, de a face ceea ce trebuie pentru dezvoltare și pentru mai binele oamenilor. La nivelul Consiliului Județean am asistat la un întreg mandat dezastruos pentru Botoșani și botoșăneni, realizările pesediștilor fiind nule. Nu au reușit să facă nici măcar proiectele pe care le-au moștenit cu finanțare asigurată de la fosta conducere liberală.
În capul acestei tragice liste a eșecurilor PSD se situează Drumul Strategic. Pesediștii au lăsat zeci de mii de oameni să se chinuie și să își rupă mașinile pe drumuri dezastruoase. Nimic în privința sănătății, nici vorbă de vreun spital regional la care să aibă acces și botoșănenii, așa cum trâmbițau în 2016, în frunte cu infractorul Liviu Dragnea. Celebrul nimic pesedist este singura etichetă care se poate atașa acestor ultimi patru ani la Botoșani.
Păcăliți amarnic de promisiunile demagogice ale propagandei pesediste în 2016, botoșănenii nu uită și nu iartă bătaia de joc la care au fost supuși timp de patru ani. Pe 27 septembrie, oamenii vor ști să îi sancționeze pe trișori și să își urmărească interesele, alegându-și conducători destoinici și de cuvânt.
Cu responsabilitate și seriozitate, PNL le propune botoșănenilor candidați valoroși, profesioniști, hotărâți să pună în practică proiectele de dezvoltare de care avem atâta nevoie. Realizările primarilor PNL, acolo unde aceștia au fost în funcție în ultimii patru ani, sunt demonstrația diferenței uriașe a modului de abordare liberală a problemelor comunităților. Mâna veșnic întinsă spre guvern a fost înlocuită de către aleșii PNL cu acțiunea eficientă de atragere de fonduri europene. Iar realizările nu au întârziat să apară, în toate colțurile județului, începând cu municipiul Botoșani.
Votați cu încredere candidații PNL la alegerile locale din 27 septembrie 2020!

Legi importante votate astăzi în Camera Deputaților

Legi importante votate astăzi în Camera Deputaților

Am votat astăzi, ca deputat PNL de Botoșani, pentru impozitarea pensiilor speciale mai mari de 7000 de lei cu 85%. Sper ca de această dată Curtea Constituțională să nu se mai opună acestui act de normalitate și de dreptate față de milioanele de pensionari din România care își încasează drepturile financiare conform principiului contributivității.

Tot astăzi, am votat proiectul de lege inițiat de colegul liberal Florin Roman pentru ca violatorii, pedofilii, criminalii și tâlharii să nu mai poată beneficia niciodată de eliberare condiționată în România. Siguranța cetățeanului – grav afectată de eliberările înainte de termen permise prin votul iresponsabil al pesediștilor lui Liviu Dragnea, care pozează acum în mielușei cuminți care nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase – trebuie să fie una dintre preocupările cele mai importante ale oricărui parlamentar responsabil.

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI. Fapte liberale: CONTRACTE pentru modernizarea DN 29D și DN 28B, în doar 6 luni.

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI. Fapte liberale: CONTRACTE pentru modernizarea DN 29D și DN 28B, în doar 6 luni.

Vorbe goale pesediste: aceeași propagandă agresivă, după 7 ani de guvernare cu ZERO REALIZĂRI

Mâine, 20 mai, este programată semnarea contractului pentru modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Acestea sunt fapte! Sunt realizări uriașe pentru județul nostru, pentru botoșăneni, așteptate de foarte mulți ani de toată lumea. De acum înainte, constructorii se pot apuca de proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare, având finanțarea asigurată și termene clare pentru finalizarea celor două proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului Botoșani și pentru nivelul de trai al botoșănenilor.

După 7 ani de guvernare pesedistă, adică de promisiuni deșarte și de vorbe goale, de incapacitate de a duce la bun sfârșit vreo investiție majoră, în doar o jumătate de an de la venirea la guvernare a PNL s-a trecut la treabă, la acțiune concretă în folosul oamenilor.

Cu demagogia și propaganda de partid, adică cu minciunile, continuă să se ocupe pesediștii, acesta fiind singurul domeniu în care se pricep: să turuie continuu despre ceva ce nu au fost capabili niciodată să pună în practică cât timp s-au aflat la putere. Asistăm la lansarea în serie de comunicate propagandistice pe tema celor două drumuri naționale, DN 29D și DN 28B, drumuri pe care PNL le MODERNIZEAZĂ, după ce ani în șir PSD doar A VORBIT despre ele.

Minciunile pesediste sunt însă prea gogonate ca să mai impresioneze pe cineva.

NU PSD! Nu poți veni să spui că ai făcut tot ce trebuia pentru DN 28B Botoșani-Tg. Frumos, câtă vreme ministrul de tristă amintire Cuc venea la Botoșani an după an și promitea începerea lucrărilor, iar apoi anula fără motiv licitații la care se înscriseseră 10 constructori, pierzând de pomană încă un an, și încă unul, și încă unul.

NU PSD! Nu poți să zici că ai lăsat modernizarea DN 29D ca și finalizată ca proceduri, câtă vreme ai uitat exact lucrul cel mai important, asigurarea fondurilor pentru acest proiect. Realitatea este că a fost nevoie să ajungă la guvernare liberalii pentru a putea prinde în bugetul de stat pe 2020 această investiție, făcând-o astfel posibilă. La fel cum a fost nevoie și de aprobarea bugetului CNAIR pe anul în curs pentru a putea ajunge la semnarea contractului cu constructorul.

NU PSD! Nu poți nici să minți pe față (chiar dacă pui minciunile într-un grafic frumos colorat, din care lipsește perioada 2012-2019) cum că desemnarea câștigătorului licitației pentru același drum național DN 29D s-a făcut ”în octombrie 2019”, când de fapt procedura a fost urgentată și astfel a putut fi finalizată de guvernul Orban, iar câștigătorul licitației a fost desemnat pe data de 14 noiembrie.

NU PSD! Nu poți compara mere cu pere, punând în balanță lucrări complexe de modernizare de drumuri cu simpla turnare a unor covoare asfaltice, chiar cu nerespectarea legii, cum este cazul DN 24C Manoleasa-Rădăuți Prut, drum de care PSD-ul și-a bătut joc, transformându-l într-o pistă de biciclete fisurată. Dar așa se întâmplă când își dau cu părerea referitor la drumuri nespecialiști, mai ales când interesul lor este de manipulare și nu de prezentare a adevărului.

NU PSD! Nu poți critica investițiile majore care SE FAC de către liberali în domeniul drumurilor naționale, uitând să spui vreo vorbă despre cele administrate de pesediști, precum Drumul Strategic, care STAGNEAZĂ nejustificat de 4 ani.

Și încă un aspect care trebuie lămurit corect pentru botoșăneni, pentru a nu putea fi intoxicați cu minciuni: EXISTĂ FONDURI ASIGURATE pentru modernizarea celor două drumuri naționale, Botoșani-Tg. Frumos și Botoșani-Ștefănești, inclusiv din surse de finanțare europene! Ca drumar și vicepreședinte de Consiliu Județean care am dus la capăt multe investiții, vă spun răspicat că fonduri există pentru aceste investiții! Nu este normal să își dea cu părerea aiurea pe acest subiect oameni care nu au semnat în toată viața lor un ordin de lucrări, un deviz ori un proces verbal de recepție.

Dar, vorba românului: câinii latră, caravana trece. Să-i lăsăm pe pesediști să latre în pustiu din opoziție și să ne bucurăm că investițiile cele mai așteptate de botoșăneni demarează prin grija guvernului liberal.

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI – Semnat și parafat! Începe modernizarea DN29D

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI – Semnat și parafat! Începe modernizarea DN29D

Așa cum am anunțat încă de dimineață, contractul de proiectare și execuție a modernizării Drumului Național DN 29D a fost semnat astăzi. Constructorul poate trece la treabă, astfel încât termenul de execuție de 30 de luni să poată fi nu doar respectat, ci chiar devansat.
La doar 6 luni de la preluarea guvernării, PNL dă măsura eficienței și determinării de a realiza investițiile de care este atâta nevoie, după ani de zile de guvernare pesedistă, în care nimic nu s-a urnit la acest capitol.

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI – Zi importantă pentru județul Botoșani!

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI – Zi importantă pentru județul Botoșani!

Astăzi, 14 mai, este programată semnarea contractului de modernizare a Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești. Guvernul PNL onorează astfel promisiunea făcută botoșănenilor de a parcurge în cel mai scurt timp toate etapele care permit începerea proiectului de modernizare a unuia dintre cele mai importante drumuri naționale din județ.

Un 1 Mai atipic, sub semnul responsabilității fiecăruia dintre noi

Un 1 Mai atipic, sub semnul responsabilității fiecăruia dintre noi

Obișnuiam, ca și voi, să mă bucur de ziua liberă de 1 Mai, ieșind la un grătar împreună cu rudele și prietenii. Micii și berea, iarba verde și, în general, explozia primăverii din jur erau, an de an, ingredientele unei sărbători trăite intens de fiecare dintre noi.

În virtutea obișnuinței, suntem tentați să dăm curs și astăzi impulsului de a marca în mod tradițional, printr-o petrecere în aer liber, ziua de 1 Mai. La fel ca de Paști, însă, în acest an rațiunea trebuie să fie mai puternică decât dorințele noastre firești și să amânăm pentru mai târziu acest gen de bucurii personale. Eu unul voi fi responsabil, conștient de importanța respectării măsurilor de distanțare socială, atâta vreme cât încă nu am scăpat de amenințarea coronavirusului. Voi sta acasă, împreună cu familia, pentru a putea depăși cât mai repede această perioadă atipică, restrictivă și pentru a putea reveni cât mai curând, în condiții de siguranță, la o viață normală.

Vă invit să faceți la fel: trebuie să fim cu toții responsabili, să înțelegem dificultățile perioadei, să rezistăm tentației de a ieși în aer liber, pentru a face astfel posibilă revenirea treptată la normalitatea după care tânjim, după ridicarea stării de urgență.

De altfel, cred că acesta este cuvântul de ordine care ar trebui să marcheze comportamentul fiecăruia dintre noi în aceste săptămâni în care suntem greu puși la încercare: responsabilitatea.

Sunt bucuros să constat că românii au dat și continuă să dea dovadă, în marea lor majoritate, de responsabilitate, respectând măsurile de igienă și izolare, fără de care am fi fost copleșiți de tragedii.

Sunt mulțumit de responsabilitatea deplină demonstrată în toate aceste săptămâni de cei care conduc țara, președintele Klaus Iohannis și guvernul liberal condus de Ludovic Orban, care au cooperat perfect cu specialiștii în gestionarea pandemiei, adoptând la timp cele mai potrivite măsuri recomandate de aceștia.

Sunt, însă, mâhnit de demersurile populiste, demagogice, lipsite de rațiune, într-un cuvânt iresponsabile, ale politicienilor strânși în cadrul unei majorități parlamentare în continuare toxice, în centrul căreia se plasează PSD, care vor să transforme durerea și frustrările românilor, provocate de coronavirus, în sursă de capital electoral.

Sper din toată inima și cred cu convingere că în România va prevala responsabilitatea! Peste doar câteva săptămâni vom putea reveni astfel, pas cu pas, la o viață normală, alături de cei dragi nouă.

Un 1 Mai fericit și responsabil, dragi botoșăneni!