BOTOŞANIUL CONDUS DE PSD

BOTOŞANIUL CONDUS DE PSD:

– PROPAGANDĂ CONTINUĂ
– DEZVOLTARE ZERO
– INVESTIŢII CARE „SE VOR FACE”
– TIMP PIERDUT PENTRU BOTOŞĂNENI

De când este la guvernare, PSD are o agendă proprie greu de înţeles. Reglările interne de conturi între tovarăşi s-au soldat până acum cu instalarea a trei guverne într-un singur an, primele două fiind date jos tot de ei. Acum, aceste bătălii continuă prin convocarea unui congres, menit doar să întărească poziţia „tătucului” suprem.

Din păcate, acest mod de a face exclusiv politică şi deloc administraţie, această luptă continuă pentru funcţii (câştigate de oamenii unei singure tabere) se răsfrânge profund negativ asupra botoşănenilor.

La Botoşani, PSD îşi bate efectiv joc de comunitate!

În Consiliul Municipal Botoşani pesediştii au majoritate şi fac tot ce pot pentru a încurca sau întârzia proiectele propuse de primarul Cătălin Flutur.

În Consiliul Judeţean e şi mai şi! Aici oamenii partidului roşu deţin absolut toate frâiele: majoritate confortabilă şi toate poziţiile de conducere. Rezultatul? Un DEZASTRU evident, în această perioadă, în cazul tuturor instituţiilor din subordinea CJ Botoşani.

1. Infrastructura de drumuri este într-o stare jalnică, iar PSD dovedeşte încă o dată tuturor celor care nu erau convinşi deja de această tristă realitate că acest partid nu poate implementa proiecte de investiţii bine şi la termen. Proiectul Drumului Judeţean Strategic, deja întârziat cu un an, riscă să nu poată fi demarat nici în 2018 din cauză că termenul de realizare a proiectului tehnic nu poate fi respectat, în ciuda angajamentelor ferme ale conducerii CJ din momentul semnării festive, cu surle şi trâmbiţe, a contractului de finanţare.

Investiţiile prin PNDL pe drumuri judeţene sunt, în fapt, proiecte pe care tot PSD-ul le-a respins în anul 2015. Botoşănenii au pierdut astfel minim trei ani. Acum s-ar fi putut face alte drumuri din judeţ.

2. Sistemul de sănătate este în suferinţă profundă. De la CJ-ul pesedist care administrează Spitalul Judeţean, cu toate secţiile sale, nu aflăm decât despre fel de fel de proiecte imaginare, fanteziste, toate la timpul viitor, demne doar de un scenariu SF. Nici o măsură organizatorică pentru a rezolva problemele actuale, majore, ale sistemului! Nici o viziune clară de reabilitare a tuturor secţiilor Spitalului Judeţean!

Fuga de proiecte europene, greu de administrat de către pesedişti de-a lungul timpului, face ca singura sursă de finanţare invocată public să fie şi cea mai ineficientă şi mai greoaie dintre toate, Compania Naţională de Investiţii. Un singur exemplu: ambulatoriul nou (policlinica) este un proiect eligibil pe axa 8. Dar, cum spuneam, pesediştii fug de banii europeni ca dracul de tămâie. Cine suferă? Noi, botoşănenii!

3. Nova Apaserv, aflată de asemenea în subordinea CJ Botoşani, funcţionează absolut defectuos, producând neplăceri majore în serie botoşănenilor. Programul investiţional este într-o întârziere uriaşă, bătând în continuare pasul pe loc. Lucrările efectuate în teren durează luni şi luni de zile, timp în care riveranii sunt lăsaţi pradă noroaielor, drumurilor sparte, transformate în mlaştini. Tarifele plătite de populaţie cresc continuu, dar angajaţii Nova Apaserv sunt în pragul grevei, după ce plata salariilor minime pe care le au cei mai mulţi dintre ei a întârziat, prioritare fiind lefurile uriaşe ale şefilor ţinuţi în braţe de partidul roşu.

În pofida dezastrului de la Botoşani, şeful Consiliului de Administraţie de la Nova Apaserv este promovat în conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, probabil pentru a extinde la nivel naţional contraperformanţele înregistrate în judeţ. Măcar dacă şi-ar aminti, în noua lui calitate, de un alt proiect foarte important al judeţului, acumularea de la Vârful Câmpului, care zace prin sertarele ministerului în cauză.

4. Cu ce se ocupă ADI Aqua şi ADI Ecoproces, alte entităţi din subordinea CJ Botoşani? Cu nimic. Dorm! Un somn uşor, pe banii localităţilor care plătesc cotizaţii fără a primi nimic în schimb. Cele două ADI-uri nu furnizează idei, nu furnizează soluţii, nu ajută cu absolut nimic comunităţile care le finanţează.

Iar lista poate continua, atingând practic toate domeniile din responsabilitatea Consiliului Judeţean, o instituţie luată în stăpânire de aproape 2 ani de PSD.

Înclin să cred că, dincolo de nepricepere, este vorba şi de un calcul meschin, prin care anumite lucruri să se întâmple doar în anii electorali. Despre deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăţ de ce nu ne mai spune acum absolut nimic nici unul dintre pesedişti?

Iar asta înseamnă TIMP PIERDUT pentru botoşăneni. Este vorba de timpul nostru, de timpul judeţului pe care îl iubim!

Să nu uit: Mult succes la congres delegaţiei de pesedişti botoşăneni şi îndeosebi doamnei senator Doina Federovici, viitor vicepreşedinte naţional al partidului!

Apreciază sau distribuie această postare: