Congres

Jurnal – sâmbătă, 22 septembrie 2018.

Astăzi se termină la Iași a XV-a ediție a Congresului Național de Drumuri și Poduri. Un eveniment despre substanța căruia nu s-a aflat mai nimic, presa reflectând foarte puțin doar acțiunile organizate în stradă de ONG-urile ieșene în favoarea autostrăzii Tg. Mureș-Iași-Ungheni.

Acum, că n-am fost invitat, asta e. Deși, poate, ca drumar și parlamentar, membru al comisiei pentru transporturi și infrastructură, aș fi avut ceva de spus.

Ce e cel mai enervant este să vezi o companie precum CNAIR, care administrează cele mai importante drumuri ale țării, condusă de un inginer mecanic. Și nu unul oarecare, ci Narcis Neaga, groparul autostrăzii Sibiu-Orăștie, prăbușită la câteva săptămâni după inaugurare.

Mi-aș dori – și cred că ar fi o chestie normală, de bun simț – ca CNAIR să fie condusă chiar de un drumar, indiferent de culoarea politică, pentru că sunt mulți foarte buni, profesioniști adevărați, cu experiență.

Un domeniu atât de tehnic, de importanță vitală pentru România, nu ar mai trebui politizat. Dar deocamdată, cu PSD la guvernare, nicio șansă!

Apreciază sau distribuie această postare: