Dimineața pe răcoare

Jurnal – luni, 24 septembrie 2018.

3,20 dimineață. Sună alarma telefonului. Încerc să mă mișc repede. Beau o cafea pe balcon, că e răcoare și se poate fuma. Pregătesc băgăjelul, mănânc ceva și apoi repede plec spre Suceava. Ajung la gară, iau bilet și la 5,20 sunt în tren (inter regio) în drum spre București. La clasa 1 e ok.

E dimineață. E răcoare. Așa că ațipesc puțin. Mă trezesc pe la Bacău. Citesc presa (online). Și, ce să vezi, dimineața, pe răcoare, primim o veste mare. Cei de la PSD (aflați actualmente în lupte interne pentru putere) nu vor să facă autostrada A8 Târgu Mureș-Iași pe bani europeni. O spune comisarul european Corina Crețu, reprezentant de vază al pesediștilor vremelnic guvernanți. Vor să o facă în parteneriat public-privat și să ne pună și o taxă. Așa, mai specială, pentru moldoveni.

Și dacă e dimineață și răcoare, mai primim o veste mare. La finalul congresului de drumuri de la Iași, tovarășul Ovidiu Laicu, mai marele diriguitor peste infrastructura rutieră din Moldova, i-a invitat pe participanți la o vizită tehnică pe drumul Tg. Frumos-Botoșani.

Trebuiau să meargă și spre Ștefănesti, iar apoi prin Santa Mare înapoi la Iași. Așa, ca să se vadă în toată splendoarea minunățiile de drumuri pe care le administrează!

În afară de asta aflăm că D.N. Tg. Frumos-Botoșani va începe anul viitor prin aprilie-mai, chiar dacă licitația nu s-a încheiat nici acum.

Ce povești minunate! Citite așa, dimineața pe răcoare, din mersul lin al trenului.

Apreciază sau distribuie această postare: