INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI

Ofertele pentru Drumul Strategic se pot depune până mâine

În mai puțin de o lună, la jumătatea lui aprilie, se împlinesc 5 ani de când, împreună cu ceilalți membri ai echipei PNL de la conducerea Consiliului Județean Botoșani, am lansat public proiectul Drumului Strategic, însumând 106,2 kilometri de drum județean.
Până la încheierea mandatului de vicepreședinte al CJ, în vara anului 2016, adică în cel mai scurt timp posibil, fără a admite timpi morți, am parcurs etapele premergătoare implementării acestui proiect.
Din acest motiv, referindu-mă la Drumul Strategic, am declarat în urmă cu aproape trei ani că le-am lăsat pesediștilor veniți la conducerea CJ ”un proiect la cheie”, care putea fi pus în operă imediat. Formularea a fost distorsionată cu rea credință și luată în derâdere de cei care, ulterior, au irosit pur și simplu doi ani de zile, fără a reuși nici până în prezent să demareze efectiv lucrările.
Cum-necum, cu tergiversări nejustificate și chinuri inexplicabile, licitația pentru execuția Drumul Strategic ar trebui să intre în aceste zile în linie dreaptă. Mâine este data limită pentru depunerea ofertelor, potrivit calendarului anunțat de autoritățile județene.
Investiția cuprinde, conform proiectului elaborat în 2014 de liberali, cinci sectoare de drum județean: Șipote-jud. Botoșani (5,9 km); DJ 282H-Rediu-Răuseni-Călărași (13,7 km); DJ 282-Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești (51,1 km); DJ 297-Blândești-Sulița-Lunca-Todireni (25,8 km); DJ 294-Dângeni-Mihălășeni (9,5 km).
Sper ca decizia conducerii pesediste a Consiliului Județean de a uni cele 5 tronsoane ale Drumului Strategic într-unul singur (astfel încât întreaga lucrare, în valoare de peste 250 de milioane de lei, să fie adjudecată de o singură firmă) să fie corectă!
Acest proiect foarte drag mie și, sunt convins, extrem deimportant pentru zeci de mii de botoșăneni poate și trebuie să fie realizat în cel mai scurt timp!

Apreciază sau distribuie această postare: