Mândri că suntem europeni!

Jurnal, 2 februarie 2022

Împreună cu aderarea la NATO, obținerea statutului de membru UE este cel mai important moment din istoria recentă a României.

Aniversăm astăzi, în Parlament, printr-o ședință festivă comună a celor două camere, împlinirea a 15 ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

La ceremonie participă și Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franței, țara care asigură președinția Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2022 și care, alături de Germania, reprezintă unul dintre principalele motoare ale economiei europene.

Cu sprijinul consistent al Uniunii Europene, țara noastră a progresat enorm în ultimul deceniu și jumătate. Investiții de zeci de miliarde de euro sunt vizibile peste tot în țară, din Capitală și până în ultima comună a oricărui județ. Ne bucurăm și profităm din plin de dreptul la liberă circulație dobândit o dată cu aderarea la UE. Sunt realități evidente, pe care nici un om de bună credință nu le poate nega.

Și noi, ca botoșăneni, am beneficiat și continuăm să beneficiem de suportul financiar extraordinar al Uniunii Europene în realizarea celor mai importante investiții. Am coordonat personal și am dus la bun sfârșit, ca vicepreședinte al Consiliului Județean, proiecte de zeci de milioane de euro de care se bucură în prezent toți botoșănenii: sute de kilometri de drumuri județene, modernizarea și dotarea Spitalului Județean, așezăminte monahale și culturale reprezentative pentru județ și multe, multe altele. Ca parlamentar, am reușit să susțin prin propriile demersuri investiții extraordinar de importante pentru dezvoltarea județului nostru tocmai datorită posibilității finanțării acestora cu bani europeni. Modernizarea drumurilor naționale DN 238B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești reprezintă exemple edificatoare în acest sens.

Așadar, avem cu toții motive reale să fim mândri de momentul istoric de la începutul anului 2007, atunci când România a devenit membru al unei structuri din care fac parte atâtea mari națiuni europene.

Apreciază sau distribuie această postare: