Stadiul lucrărilor de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos  (2 decembrie 2021)
LUCRĂM PESTE TOT!
Stadiul lucrărilor de modernizare a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos ALBUM FOTO (2 decembrie 2021)
Da! Chiar se face! Se lucrează și se lucrează cu spor!
După decenii în care am urmărit cu toții o mulțime de promisiuni politicianiste aruncate în spațiul public fără niciun efect concret, eforturile pe care le-am depus din momentul în care am ajuns să îi reprezint pe botoșăneni în Parlamentul României dau roadele așteptate de un întreg județ. Drumul național DN 28B, care ne leagă de restul țării prin Tg. Frumos, este, în sfârșit, în plin proces de modernizare, pe bani europeni.
Sunt deja zeci de kilometri de drum pe care se poate rula pe un prim strat de asfalt nou, iar lățimea căii de rulare a câștigat cel puțin doi metri prin casetele realizate la marginile vechii părți carosabile. Podețele de pe întreaga lungime a DN 28B, între Tg. Frumos și Cotu, sunt nou-nouțe, iar podurile mari, pentru care s-au realizat variante ocolitoare asfaltate, au fost sau urmează să fie atacate de constructori.
Circulația vehiculelor este mult mai fluentă decât în urmă cu câteva luni, iar timpul pierdut cu staționarea la semafoarele mobile pentru trafic alternativ pe o singură bandă a fost redus la minim. Constructorul este preocupat în această perioadă de crearea celor mai bune condiții posibile în cazul unui drum în lucru pentru siguranța traficului pe timpul iernii.
Ca specialist în drumuri, sunt mulțumit de ritmul în care s-au executat lucrările în acest an. Aștept o mobilizare maximă a constructorului în 2022 pentru rezolvarea problemelor grele din zonele cu alunecări de teren și pentru adoptarea celor mai bune soluții pentru sectorul de drum cu plăci betonate.
Ca parlamentar de Botoșani, voi continua să monitorizez derularea investiției și voi uza de toate instrumentele legale de care dispun pentru a asigura continuarea într-un ritm susținut a lucrărilor, până la finalizarea lor.
În fotografiile de mai jos puteți constata stadiul lucrărilor executate până la data de 2 decembrie.
Stadiul lucrărilor de modernizare la DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (2 decembrie 2021)
Apreciază sau distribuie această postare: