15 ani în NATO
Jurnal – marți, 2 aprilie 2019
 
Azi, de la ora 14,00, avem ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru a celebra 15 ani de când suntem membri ai NATO.
 
Participă și președintele României, Klaus Iohannis, care va rosti și un discurs pentru a marca așa cum se cuvine apartenența țării noastre la cea mai puternică alianță militară din lume.
 
Niciodată în istorie țara noastră nu a beneficiat de garanții de securitate mai solide decât în prezent. Iar asta nu este deloc puțin lucru!
 
Nu sunt convins că statutul actual al țării le convine tuturor politicienilor noștri. Dimpotrivă, apar mereu indicii că o anume parte a eșichierului nostru politic și-ar dori o mai mare apropiere de alte centre de putere regională. O jumătate de secol de mizerii comuniste suferite de poporul român nu a fost suficientă, se pare, pentru ca toată lumea să înțeleagă că soluția cea mai bună, firească pentru noi toți este Occidentul democratic.
 
Nostalgicii totalitarismului, ai dictaturii, ai partidului unic, ai Justiției subordonate politic și ai economiei centralizate vor înghiți cu noduri astăzi, în timpul momentelor festive din Parlamentul României.
 
Din fericire, o majoritate consistentă a românilor a optat, după 1989, pentru soluția corectă: locul natural al României este alături de cele mai evoluate democrații ale lumii!