5 loturi
Jurnal,- luni, 4 februarie 2019.
 
Lucrările pentru Drumul Strategic au fost scoase la licitație.
 
Termenul pentru depunerea ofertelor este 11.03.2019. Termenul de valabilitate a ofertelor este 11.07.2019. Ceea ce înseamnă că lucrările nu vor începe în primăvara acestui an (cum ne explicau mândrii conducători pesediști ai județului).
 
Surpriza e că s-a renunțat la cele 5 loturi. Avem deci o licitație pentru un singur contract de lucrări pe toți cei 106 km.
 
Niște “specialiști” i-au spus președintelui CJ că săracii constructori și-ar fi călcat asfaltul unii la alții, dacă erau 5 contracte, de parcă asfaltul ce trebuie pus pe drumurile județene nu trebuie călcat, ci doar privit.
 
Dar pesediștii ne-au obișnuit cu tot felul de experimente. Vezi DN 24C Manoleasa- Rădăuţi Prut, unde s-a limitat tonajul după turnarea celor cca 7 cm ca să mergem doar cu bicicleta.
 
Îmi mențin părerea, așa cum am gândit din 2014 când am lansat acest proiect, că era mai bine pe 5 loturi. Cu organizare bună și grafice de lucrări clare totul poate fi ținut sub control. Asta dacă ai chef de treabă adevarată pentru botoșăneni.
 
Nu vreau să fiu cârcotaș. Vreau ca lucrările la aceste drumuri să înceapă cât mai rapid. Însă, așa cum fac pesediștii, pare că se încurcă în propriile strategii. Vedeți ce s-a întâmplat și cu licitația pentru DN 28B, care a fost anulată. Iar singurii care au de suferit sunt botoșănenii.
 
Succes, totusi! Cine știe, poate iese bine. Şi spor la oferte!
Apreciază sau distribuie această postare: