Amânări, anulări, costuri suplimentare și medalii pesediste

Jurnal – luni, 15 aprilie 2019.

În drum spre București, mă uit cu îngrijorare la tot haosul creat de pesediști în investițiile publice.
Pentru DN 28B Tg. Frumos-Botoșani depunerea ofertelor s-a amânat de pe 22 aprilie până în luna mai.
Pentru cele două lucrări ale CJ-ului condus de pesediști finanțate prin CNI (Compania Națională de Investiții), consolidarea DJ 293 la Dumeni și consolidarea DJ 296 între Roma și Nicșeni, licitația din 14.03.2019 s-a anulat.
Actualizarea indicatorilor tehnico-economici generează costuri suplimentare de peste 8,5 milioane lei (85 miliarde lei vechi), inclusiv cofinanțarea asigurată de CJ, care crește cu peste 750.000 lei (7,5 miliarde lei vechi, sume aprobate în ședința CJ de joi, 11 aprilie.
Iar licitația pentru cele două lucrări vom vedea când se va relua.
Aud zvonuri că pesediștii au chiar tupeul să ordone pe la unele lucrări când să înceapă execuția, iar altele să fie întârziate birocratic prin blocarea avizelor necesare pentru autorizațiile de construcție.
Peste toate astea, băieții ăștia se întâlnesc între ei și își acordă medalii. Prefectul de Iași i-a oferit o medalie ministrului Budăi, probabil pentru implicarea în votul împotriva amendamentului PNL de creștere a alocațiilor pentru copii sau pentru votul împotriva amendamentului PNL pentru creșterea pensiilor de la 1 ianuarie 2019.
Incompetența, aroganța și haosul pesedist sunt peste tot.
Acești tovarăși bolșevici își bat joc în fiecare secundă de botoșăneni.
P.S.: De azi începe și ultima parte a serialului URZEALA TRONURILOR. Care, bineînțeles, e o ficțiune!