Blog

Bugetul de stat cel mai favorabil dezvoltării județului Botoșani din ultimii 30 de ani

Bugetul de stat cel mai favorabil dezvoltării județului Botoșani din ultimii 30 de ani

Pesediștii botoșăneni, penibili în tentativa de a mistifica realitatea unui buget al dezvoltării

Bugetul de stat cel mai favorabil dezvoltării județului Botoșani din ultimii 30 de ani a trecut de comisiile parlamentare reunite și va fi votat la începutul săptămânii viitoare.

În forma concepută de Guvernul Cîțu, bugetul de stat este orientat spre investiții masive și dezvoltare. Cheltuielile nejustificate au fost eliminate din buget, în ciuda sutelor de amendamente populiste iresponsabile depuse de parlamentarii partidelor de opoziție.

Din acest motiv, mașina de propagandă a PSD-ului s-a pus din nou în mișcare, intoxicându-i pe botoșăneni cu un șir de comunicate de presă prin care încearcă pur și simplu să întoarcă pe dos realitatea.

Nu, tovarăși pesediști, județul Botoșani nu a fost sub nicio formă afectat la capitolul investiții. Dimpotrivă, avem parte de cel mai consistent suport financiar din istorie din partea Guvernului Cîțu pentru dezvoltare!

Dacă nu știți să citiți corect un buget și greșiți așadar din neștiință, problema se poate rezolva relativ ușor prin apelarea la serviciile unor consultanți avizați.

Dacă însă știți la fel de bine ca orice om de bună credință că avem în față bugetul cel mai favorabil dezvoltării Botoșanilor și, cu bună știință, alegeți să mistificați adevărul prin propagandă, jucând alba-neagra cu cetățenii acestui județ, atunci demonstrați că românii, sătui de minciunile voastre, nu s-au înșelat atunci când v-au trimis în opoziție.

Este jenant să spui public că alocările financiare pe 2021 ”taie bugetul pentru modernizarea drumurilor din județul Botoșani”, falsificând pur și simplu realitatea, adică ”uitând”, printre altele, să amintești de zecile de milioane de lei alocate pentru acest an modernizării drumurilor naționale DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești. La fel de penibil este să te prefaci că mori de grija drumurilor județene (asta în cazul fericit în care nu le amesteci de-a valma cu drumurile naționale, cum am văzut la un parlamentar PSD în aceste zile), fără a scoate o vorbă despre eșecurile repetate ale pesediștilor incompetenți de la Consiliul Județean privind realizarea celor 105 km ai drumului strategic, pentru care există o finanțare asigurată de peste 5 ani de zile.

Este greu de înțeles și nivelul de iresponsabilitate atins atunci când pesediștii acuză public, prin comunicate de presă, lipsa de finanțare de la bugetul național, în condițiile în care actualul guvern a decis să îndrepte abuzul fără precedent din vremea guvernării pesediste, prin care pur și simplu statul (confiscat atunci pe persoană fizică de tătucul Dragnea, în fața căruia făceau cu toții temenele) fura din pix de la administrațiile locale jumătate de excedentul bugetar. Acum, când s-a revenit la normalitate și responsabilitate, când nimeni nu se mai atinge de cei peste 32 de milioane de lei reprezentând excedentul bugetar al CJ-ului pesedist botoșănean, propaganda tovarășilor se uită în altă parte și plânge cu lacrimi de crocodil pe motive inventate.

La fel ca întotdeauna, minciuni fără număr și fără limite aruncate în spațiul public de PSD!

Și, tot ca întotdeauna, tovarășii speră că vor reuși să îi păcălească din vorbe pe români, pe botoșăneni, prin populism, minciună și demagogie.

Nu au învățat nimic din faptul că au fost trimiși prin votul oamenilor în opoziție, în urmă cu mai puțin de trei luni.

Nu au învățat sau, poate, nu știu să facă altceva decât să împroaște cu minciuni, aplicând singura rețetă de a face politică pe care o cunosc, cea moștenită istoric din laboratoarele staliniste ale partidului unic.

Cristian Achiței – candidat pentru Senat

Cristian Achiței – candidat pentru Senat

De profesie inginer de drumuri, sunt un om care a parcurs pas cu pas toate etapele profesionale și politice. De la simplu inginer la inspector de specialitate la Inspectoratul în Construcții și vicepreședinte al Consiliului Județean, de la simplu membru de partid la președinte al organizației de tineret, secretar general sau vicepreședinte, mi-am pus cunoștințele și priceperea în slujba comunităților din întreg județul Botoșani.

În toate etapele acestui parcurs, am avut două constante: am dus la bun sfârșit toate proiectele în care m-am implicat și mi-am dorit să dezvolt acest județ.

Cea mai bună dovadă a finalizării proiectelor începute este propria mea semnătură pe recepționarea acestora. Și nu sunt puține! O să amintesc aici, cu mândrie profesională și satisfacție, de finalizarea reabilitării Spitalului Județean Botoșani cu fonduri europene, de finalizarea reabilitării Complexului Monahal Mănăstirea Coșula cu fonduri europene, despre modernizarea drumurilor județene Botoșani-Curtești-Cristești, Călărași-Libertatea, Copălău-Cerbu-Dracșani, Pădureni-Coșula-Buda sau construcția și reabilitarea a peste 20 de poduri.

Din decembrie 2016, de când botoșănenii mi-au făcut onoarea de a mă trimite să îi reprezint în Parlamentul României, mi-am concentrat eforturile pe două planuri:

– pe de o parte participarea activă la procesul legislativ – aici am dat o bătălie permanentă pentru păstrarea valorilor democratice, pentru menținerea statului de drept, pentru stoparea atacurilor permanente ale PSD asupra justiției din Romania.

– pe de altă parte, folosirea tuturor pârghiilor legale avute la dispoziție pentru promovarea proiectelor majore privind infrastructura rutieră a județului Botoșani: Drumul Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și Drumul Național DN 29D Botoșani- Ștefănești.

Nu las niciodată un lucru neterminat. Orice proiect în care m-am implicat de-a lungul timpului a fost finalizat. Este principalul motiv pentru care vreau să continui, cu sprijinul botoșănenilor, activitatea parlamentară în calitate de senator, poziție pentru care candidez pe primul loc al listei Partidului Național Liberal.

Cătălin Mugurel Flutur: ”Cristian Achiței – serios, pozitiv, corect, implicat, activ, un om care duce la bun sfârșit toate proiectele în care se implică”.

La învestirea în funcție a lui Costel Matei, primarul reales cu o majoritate confortabilă la Hănești.

La învestirea în funcție a lui Costel Matei, primarul reales cu o majoritate confortabilă la Hănești.

Un om extraordinar, un prieten de nădejde și, mai presus de toate, un foarte bun gospodar și administrator al comunei sale. Nu e obligatoriu să mă credeți pe cuvânt, dar nu văd cum ați putea să nu îi credeți pe cetățenii comunei Hănești, care l-au reales pe Costel Matei cu o largă majoritate în funcția de primar.

Ca la fiecare început de mandat, am ținut să îi fiu alături lui Costel și de această dată în momentul solemn al depunerii jurământului de învestire. Sunt convins că voi avea și în următorii patru ani prilejul de a-l ajuta, cu bucurie, pe Costel Matei la inițierea, promovarea și implementarea proiectelor pe care le are în vedere pentru a continua dezvoltarea comunei Hănești.

Mult succes în noul mandat, Costel Matei!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Împreună cu primarul reales de Ripiceni, Gabriel Talef, la ceremonia de învestire

Împreună cu primarul reales de Ripiceni, Gabriel Talef, la ceremonia de învestire

Gabriel Talef, un alt primar cu multă experiență și pricepere în administrație, a depus astăzi jurământul de învestire pentru un nou mandat în fruntea comunei sale, Ripiceni. Gabi Talef a obținut aprecierea comunității pentru munca depusă până acum pe 27 septembrie, la alegerile locale, când oamenii au decis să îi acorde în continuare încrederea.

Cunoscându-l foarte bine pe Gabi încă dinainte de primul său mandat de primar, nu aveam cum să lipsesc la ceremonia de învestire de astăzi. Suntem prieteni vechi, am câștigat împreună multe bătălii politice și, ca întotdeauna, îl voi sprijini în toate proiectele sale și în următorii patru ani.

Mult succes, Gabi Talef, în noul mandat de primar!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Continuitate pentru primarul Vasile Sasu la cârma comunei Durnești

Continuitate pentru primarul Vasile Sasu la cârma comunei Durnești

Reconfirmat prin vot de concetățenii săi în această toamnă pentru un nou mandat de primar al comunei Durnești, liberalul Vasile Sasu a depus astăzi jurământul de învestire în funcție.

Am participat cu plăcere la ceremonie, felicitându-l pe Vasile Sasu și urându-i un nou mandat cu realizări importante pentru comuna în fruntea căreia se află de atâția ani. Ca și până acum, îi voi fi alături cu toate forțele și în următorii patru ani pentru a-l sprijini în materializarea proiectelor de investiții.

Mult succes în noul mandat, Vasile Sasu!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Cozmin Epuraș, învestit pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Stăuceni.

Cozmin Epuraș, învestit pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Stăuceni.

Învestirea în funcția de primar al comunei Stăuceni a liberalului Cozmin Epuras mi-a oferit prilejul de a-l felicita personal imediat după momentul solemn al depunerii jurământului.

Am participat, împreună cu prefectul Dan Nechifor și președintele Costel Șoptică, la ceremonia organizată la sediul primăriei din Stăuceni, fiind convins că parcursul ascendent al comunei va fi continuat cu succes în următorii patru ani.

De altfel, la mijlocul acestui interval, una dintre investițiile de promovarea căreia m-am ocupat intens în ultimii ani și anume modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, drum care traversează comuna Stăuceni, va fi finalizată, spre beneficiul a zeci de mii de botoșăneni din estul județului, inclusiv locuitorii comunei în fruntea căreia a fost reales Cozmin Epuraș.

Mult succes în noul mandat, Cozmin!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!