Blog

Cristian Achiței – candidat pentru Senat

Cristian Achiței – candidat pentru Senat

De profesie inginer de drumuri, sunt un om care a parcurs pas cu pas toate etapele profesionale și politice. De la simplu inginer la inspector de specialitate la Inspectoratul în Construcții și vicepreședinte al Consiliului Județean, de la simplu membru de partid la președinte al organizației de tineret, secretar general sau vicepreședinte, mi-am pus cunoștințele și priceperea în slujba comunităților din întreg județul Botoșani.

În toate etapele acestui parcurs, am avut două constante: am dus la bun sfârșit toate proiectele în care m-am implicat și mi-am dorit să dezvolt acest județ.

Cea mai bună dovadă a finalizării proiectelor începute este propria mea semnătură pe recepționarea acestora. Și nu sunt puține! O să amintesc aici, cu mândrie profesională și satisfacție, de finalizarea reabilitării Spitalului Județean Botoșani cu fonduri europene, de finalizarea reabilitării Complexului Monahal Mănăstirea Coșula cu fonduri europene, despre modernizarea drumurilor județene Botoșani-Curtești-Cristești, Călărași-Libertatea, Copălău-Cerbu-Dracșani, Pădureni-Coșula-Buda sau construcția și reabilitarea a peste 20 de poduri.

Din decembrie 2016, de când botoșănenii mi-au făcut onoarea de a mă trimite să îi reprezint în Parlamentul României, mi-am concentrat eforturile pe două planuri:

– pe de o parte participarea activă la procesul legislativ – aici am dat o bătălie permanentă pentru păstrarea valorilor democratice, pentru menținerea statului de drept, pentru stoparea atacurilor permanente ale PSD asupra justiției din Romania.

– pe de altă parte, folosirea tuturor pârghiilor legale avute la dispoziție pentru promovarea proiectelor majore privind infrastructura rutieră a județului Botoșani: Drumul Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și Drumul Național DN 29D Botoșani- Ștefănești.

Nu las niciodată un lucru neterminat. Orice proiect în care m-am implicat de-a lungul timpului a fost finalizat. Este principalul motiv pentru care vreau să continui, cu sprijinul botoșănenilor, activitatea parlamentară în calitate de senator, poziție pentru care candidez pe primul loc al listei Partidului Național Liberal.

Cătălin Mugurel Flutur: ”Cristian Achiței – serios, pozitiv, corect, implicat, activ, un om care duce la bun sfârșit toate proiectele în care se implică”.

La învestirea în funcție a lui Costel Matei, primarul reales cu o majoritate confortabilă la Hănești.

La învestirea în funcție a lui Costel Matei, primarul reales cu o majoritate confortabilă la Hănești.

Un om extraordinar, un prieten de nădejde și, mai presus de toate, un foarte bun gospodar și administrator al comunei sale. Nu e obligatoriu să mă credeți pe cuvânt, dar nu văd cum ați putea să nu îi credeți pe cetățenii comunei Hănești, care l-au reales pe Costel Matei cu o largă majoritate în funcția de primar.

Ca la fiecare început de mandat, am ținut să îi fiu alături lui Costel și de această dată în momentul solemn al depunerii jurământului de învestire. Sunt convins că voi avea și în următorii patru ani prilejul de a-l ajuta, cu bucurie, pe Costel Matei la inițierea, promovarea și implementarea proiectelor pe care le are în vedere pentru a continua dezvoltarea comunei Hănești.

Mult succes în noul mandat, Costel Matei!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Împreună cu primarul reales de Ripiceni, Gabriel Talef, la ceremonia de învestire

Împreună cu primarul reales de Ripiceni, Gabriel Talef, la ceremonia de învestire

Gabriel Talef, un alt primar cu multă experiență și pricepere în administrație, a depus astăzi jurământul de învestire pentru un nou mandat în fruntea comunei sale, Ripiceni. Gabi Talef a obținut aprecierea comunității pentru munca depusă până acum pe 27 septembrie, la alegerile locale, când oamenii au decis să îi acorde în continuare încrederea.

Cunoscându-l foarte bine pe Gabi încă dinainte de primul său mandat de primar, nu aveam cum să lipsesc la ceremonia de învestire de astăzi. Suntem prieteni vechi, am câștigat împreună multe bătălii politice și, ca întotdeauna, îl voi sprijini în toate proiectele sale și în următorii patru ani.

Mult succes, Gabi Talef, în noul mandat de primar!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Continuitate pentru primarul Vasile Sasu la cârma comunei Durnești

Continuitate pentru primarul Vasile Sasu la cârma comunei Durnești

Reconfirmat prin vot de concetățenii săi în această toamnă pentru un nou mandat de primar al comunei Durnești, liberalul Vasile Sasu a depus astăzi jurământul de învestire în funcție.

Am participat cu plăcere la ceremonie, felicitându-l pe Vasile Sasu și urându-i un nou mandat cu realizări importante pentru comuna în fruntea căreia se află de atâția ani. Ca și până acum, îi voi fi alături cu toate forțele și în următorii patru ani pentru a-l sprijini în materializarea proiectelor de investiții.

Mult succes în noul mandat, Vasile Sasu!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Cozmin Epuraș, învestit pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Stăuceni.

Cozmin Epuraș, învestit pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Stăuceni.

Învestirea în funcția de primar al comunei Stăuceni a liberalului Cozmin Epuras mi-a oferit prilejul de a-l felicita personal imediat după momentul solemn al depunerii jurământului.

Am participat, împreună cu prefectul Dan Nechifor și președintele Costel Șoptică, la ceremonia organizată la sediul primăriei din Stăuceni, fiind convins că parcursul ascendent al comunei va fi continuat cu succes în următorii patru ani.

De altfel, la mijlocul acestui interval, una dintre investițiile de promovarea căreia m-am ocupat intens în ultimii ani și anume modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, drum care traversează comuna Stăuceni, va fi finalizată, spre beneficiul a zeci de mii de botoșăneni din estul județului, inclusiv locuitorii comunei în fruntea căreia a fost reales Cozmin Epuraș.

Mult succes în noul mandat, Cozmin!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!

Comuna Răchiți își continuă drumul spre dezvoltare și modernizare cu primarul liberal Florin Bulgaru

Comuna Răchiți își continuă drumul spre dezvoltare și modernizare cu primarul liberal Florin Bulgaru

După un prim mandat de succes, încununat cu numeroase realizări în toate satele comunei, harnicul primar liberal de Răchiți, Bulgaru Florin Dan, s-a bucurat la alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie de votul unei majorități consistente a comunității.

Mă leagă de Florin o prietenie strânsă, cimentată de-a lungul anilor prin sprijinul reciproc pe care ni l-am acordat ori de câte ori a fost nevoie. De aceea mi-a făcut o deosebită plăcere ca, împreună cu prefectul Dan Nechifor și cu președintele Costel Șoptică, să îl pot felicita astăzi pe vechiul și noul primar de Răchiți, Florin Bulgaru, în momentul solemn al depunerii jurământului de învestire.

Cunoscându-i hotărârea cu care se luptă pentru fiecare dintre proiectele comunei, sunt convins că și în următorii patru ani Florin Bulgaru va face ceea ce trebuie pentru modernizarea comunei Răchiți și pentru bunăstarea oamenilor pe care îi reprezintă. Personal îl voi sprijini total în demersurile întreprinse în calitate de primar.

Felicitări, Florin! Mult succes în noul mandat!

Comună cu comună, dezvoltăm Botoșaniul, dezvoltăm România!