Bugetul CNAIR a fost adoptat

Cale deschisă pentru semnarea contractelor de modernizare a DN 28B și DN 29D

Situația excepțională pe care o trăim cu toții în aceste zile m-a îndemnat să fiu cât se poate de rezervat în a-mi exprima public opiniile referitoare la ce trebuie și ce nu trebuie făcut în această perioadă.

Am apreciat și continui să apreciez că măsurile adoptate la nivel național de către Președintele Klaus Iohannis și de Guvernul Ludovic Orban, bazate pe consultarea permanentă a adevăraților specialiști în problemele legate de pandemia de coronavirus, s-au dovedit a fi cele mai potrivite pentru a reduce la maximum riscurile pentru populație.

Salut adoptarea, săptămâna trecută, a bugetului CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), una dintre instituțiile de care depind investiții consistente la nivel național. În opinia mea, principalul motor de relansare în forță a întregii economii după depășirea vârfului crizei epidemiologice îl reprezintă nu pomenile cu iz electoral, nejustificate de vreo necesitate reală, ci investițiile.
Pentru noi, botoșănenii, aceasta este o veste foarte bună.

Adoptarea bugetului CNAIR deschide posibilitatea semnării în cel mai scurt timp a contractelor cu constructorii care au câștigat licitațiile pentru modernizarea DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și a DN 29D Botoșani-Ștefănești. O dată parcursă și această etapă, constructorii vor putea trece la treabă, proiectând și apoi executând cele două investiții.

Legat de protejarea de infectarea cu coronavirus, singura recomandare pe care, ca nespecialist, îmi permit să o consider de bun simț pentru a o face public este ca toată lumea să respecte măsurile de igienă personală și de distanțare socială impuse de autorități. Haideți să dăm dovadă de responsabilitate față de noi, de familiile noastre, de întreaga societate și să stăm acasă! Doar așa vom contribui la gestionarea controlată a evoluției pandemiei în România și vom face posibilă încheierea cât mai rapidă a crizei sanitare și, implicit, revenirea la o viață normală a fiecăruia dintre noi!