Calamități

Jurnal – joi, 15 noiembrie 2018.

Întotdeauna calamitățile cauzate de furia dezlănțuită a naturii provoacă pagube și durere, atrăgând ulterior compasiune și dorința de a ajuta. Așa a fost și astă-vară, la episoadele legate de inundații, care au afectat și o bună parte a județului nostru.

Compasiunea firească a oamenilor obișnuiți față de comunitățile lovite de necaz nu a fost dublată, însă, cum ar fi fost normal, ba chiar obligatoriu, de sprijin din partea statului condus de PSD.

M-am uitat din nou în această dimineață, cum fac în fiecare zi, în Monitorul Oficial, sperând să descopăr, în sfârșit, hotărârea de guvern promisă de câteva luni, prin care să se vină în sprijinul autorităților locale pentru refacerea drumurilor sătești afectate de ape. Nici vorbă de așa ceva. Pesediștii i-au lăsat din nou singuri!

Când vezi, însă, o calamitate parlamentară, de genul lui Iordache, care-și permite să jignească public un întreg popor, te apucă o furie, de astă dată umană, și o dorință de a vedea asemenea indivizi aruncați într-o istorie neagră, în care să dispară pentru totdeauna.

Calamități naturale au fost și probabil vor mai fi. Asta e natura.

Calamitățile umane ar trebui să nu mai existe, cel puțin la nivel de decizie politică!

Rușine Florin Iordache! Rușine PSD!

Apreciază sau distribuie această postare: