Despre satisfacţii pesediste şi drumul strategic.

Jurnal – miercuri, 9 octombrie 2019

Unii când vor să se simtă satisfăcuţi se apucă de vorbit, în loc să tacă.

Astăzi a ieşit la rampă mai marele peste drumurile judeţene, vicele pesedist al C.J. Botoşani, că președintele e ca și inexistent.
Ia să vedem!

Citez: „Sperăm ca ultimele actualizări care s-au făcut să SATISFACĂ întru totul firmele care doresc să participe la licitaţie” (pentru execuţia drumului strategic).

În mod cert satisfacţia pesediştilor creşte exponențial cu cât numărul de repetări, anulări, suspendări ale unei licitaţii este mai mare. Pare o nouă strategie privind politica investiţiilor majore din judeţul Botoşani, pusă în practică de PSD.

Să vedem şi alţi indicatori ai satisfacţiei legat de Drumul Strategic (un proiect pe care l-am muncit şi la care ţin foarte mult):
– stadiul fizic al lucrărilor – ZERO ABSOLUT.
– stadiul licitaţiei pentru execuţia lucrărilor – încercare de retrimitere la SICAP pentru a treia oară, după actualizări repetate de preţuri ce reprezintă costul incompetenţei şefilor PSD de la CJ (satisfacţie totală pe vreo 10 milioane de EURO – suplimentari).
– data până la care se pot depune oferte: NECLARĂ, funcţie de răspunsul ce va veni de la SICAP (din păcate nicio satisfacţie).
– gradul de satisfacţie al celor peste 100.000 de botoşăneni din zonele unde urmează a fi modernizate sectoarele (“loturile” ar fi trebuit spus) din drumul strategic – ZERO (de asta apar proteste, dar poate că aşa se simt mai satisfăcuţi pesediştii).
– gradul de satisfacţie al viitorilor ofertanţi – probabil bun (conform zicerilor vicelui pesedist de la CJ).

Dar, în final, condiţiile de participare vor fi mai grele, pentru că totul depinde de costul estimat fără TVA, care acum este mai mare (vreo 295 milioane lei).

Să vedem şi alte tipuri de indicatori ai satisfacţiilor pesediste:
– Km de drum modernizaţi de CJ Botoşani din 2016 (de la piatră la asfalt) – ZERO.

Aceşti tovarăşi nu ştiu decât să ordone satisfăcuți aşternerea de covoare asfaltice alese strategic (într-un strat sau două) pe criterii politice, unde se lucrează fără autorizaţie de construire, fără avize, deci doar peste asfaltul existent, pe care tot ei l-au lăsat să se degradeze.

– Alte investiţii strategice pentru judeţul Botoşani, din filmul regizat de pesediști, film care rulează de trei ani, în care noi suntem, din păcate, doar spectatori, intitulat “SE VOR FACE”:
– DN 28B Tg. Fumos-Botoşani
– DN 29D Botoşani-Ştefăneşti
– Ambulatoriul Spitalului Judeţean
– Heliportul
– Consolidări de drumuri judeţene la Roma, Nicşeni, Dumeni
– Muzeul Judeţean etc, etc.

Vă daţi seama ce grad de satisfacţie au pesediştii când spun de 3 ani: Vom face! Şi nu se întâmplă nimic.
– Bani europeni utilizaţi la CJ Botoşani – aproape ZERO.

Tovarăşul vice PSD nu înţelege de ce toţi preferă PNDL.
Pentru că acolo nu există un control strict ca pe lucrările cu fonduri UE şi astfel pare că există un mare grad de satisfacţie.

Ce să mai vorbim?! Bătaie de joc faţă de oamenii judeţului Botoşani!

În concluzie, ultimul indicator:
– Satisfacţie generală – ZERO.

Ruşine PSD! Mai aveţi 1 zi!

Notă: Îmi menţin cu tărie ideea că licitaţia pentru execuţia drumului strategic trebuie făcută pe loturi: 5 sau chiar 7 (pentru că axul central-DJ282 poate fi împărţit de asemeni în 3 loturi).

Apreciază sau distribuie această postare: