Destin

Jurnal – joi, 25 octombrie 2018.

Pentru că e Ziua Armatei, îmi aduc aminte de stagiul militar pe care l-am terminat acum 30 de ani.

În 1987 eram sportiv, fotbalist la CSȘ Botoșani. Am terminat Liceul A.T. Laurian la clasa de mate-fizică, dar am ratat intrarea la facultate la București. Așa că am plecat în armată la centrul de selecție sportivi al armatei din Tg Jiu. Coloana Infinitului ne veghea zilnic.

A urmat pregătirea pentru jurământ la Craiova. Aici am cunoscut toate tâmpeniile armatei comuniste. Un locotenent idiot ne-a arătat ce înseamnă bibani, plimbatul valizei pe sub paturi, adunarea aiurea în lac, alergatul fără noimă cu masca pe figură (ursuleț sau elefant), mâncatul pe fugă rece sau super-fierbinte.

A trecut însă și ”perioada”, am depus jurământul și am plecat la Câmpulung Moldovenesc, la compania ce deservea Liceul Militar. Aici totul s-a schimbat. Oameni importanți din viața mea m-au adus înapoi la învățat, începând cu nevestica mea, cu care prieteneam de vreun an și ceva.

În vara lui 1988 m-am înscris la examenul de admitere la facultate. Erau 25 de locuri la secția de Căi Ferate, Drumuri și Poduri a Facultății de Construcții din Iași. Am intrat și armata a luat sfârșit!

Armata și oamenii minunați din jurul meu mi-au schimbat destinul. Am început ca fotbalist și am încheiat ca student.

Iată-mă inginer și îmi iubesc meseria!