După dezvoltarea țării, acum sunt sacrificați românii înșiși

Jurnal – vineri, 8 februarie 2019

Proiectul bugetului de stat pentru 2019 trebuia să fie întocmit de guvernanții pesediști în noiembrie. Nu s-a întâmplat acest lucru nici în noiembrie, nici în decembrie și nici măcar în ianuarie. Suntem aproape de jumătatea lunii februarie și tot nu avem un buget oficial al guvernului, înaintat parlamentului.
Din păcate pentru toți românii, nu e vorba doar de insolența pesediștilor în acest calendar al bugetului dat complet peste cap. Cauza întârzierii uriașe este lipsa de soluții financiare pentru închiderea acestui buget.

Pentru a salva aparențele și a pune, totuși, pe hârtie un buget, pesediștii apelează la soluții de-a dreptul disperate. Dacă în anii trecuți investițiile (adică dezvoltarea țării) au fost sacrificate, de data asta nici această abordare nu mai e de ajuns.
Disperarea oamenilor lui Dragnea de a rămâne cu orice preț la putere i-a dus în punctul în care pasează povara administrării proaste a țării pe umerii administrațiilor locale, efectiv jefuite financiar.

Se vorbește și de disponibilizări, și de înghețări ale salariilor și pensiilor, se vorbește de eliminarea de sporuri, iar creșterea substanțială a taxelor, începută prin OUG 114, va continua în tot acest an. Numai că pesediștii ar vrea să scoată castanele fierbinți din foc cu mâna primarilor din toată țara. Ei, guvernanții din jurul tătucului Dragnea, nu sunt niciodată vinovați de nimic. Alții sunt de vină.

Toate astea sunt rezultatul guvernării dezastruoase și iresponsabile din 2017 și până în prezent.
Însă culmea disprețului față de soarta țării și față de români este atinsă atunci când sunt sacrificate categoriile sociale cele mai vulnerabile, precum persoanele cu dizabilități, copii sau adulți, și însoțitorii acestora.

Astăzi în toată țara, inclusiv la Botoșani, mii de oameni din aceste categorii au protestat, îngrijorați că nu își vor putea încasa drepturile ce li se cuvin conform legii.
Cinismul guvernanților este demonstrat din plin de modul cum se raportează la acești români defavorizați de soartă, al căror protest legitim a fost pur și simplu ignorat.

Sper ca problemele acestor oameni să își poată găsi o rezolvare. Iresponsabilitatea guvernanților pesediști nu trebuie să depășească limita după care sunt afectate astfel de categorii vulnerabile.
foto:botosaneanul.ro