Încă un pas spre alegerile anticipate

* Vot eminamente politic în comisiile reunite de Transport împotriva ministrului Lucian Bode

Am participat astăzi, în comisiile reunite de Transporturi ale Camerei Deputaților și Senatului, la audierea ministrului demis al Transporturilor, Lucian Bode, cel care este propus din nou pentru ocuparea acestui portofoliu de către prim-ministrul desemnat Ludovic Orban.
În ciuda răspunsurilor foarte bine argumentate ale ministrului la toate întrebările care i-au fost adresate, votul final a ținut cont doar de interesele politice ale membrilor comisiilor, astfel încât Lucian Bode a primit aviz negativ (scorul votului: 25 la 20).

Avizul fiind unul facultativ, ca și în cazul celorlalți miniștri desemnați, importanța lui este semnificativă doar din punct de vedere politic.

Mie unul mi-a ridicat semne de întrebare faptul că deputații și senatorii USR au votat cot la cot cu cei ai PSD pentru un aviz negativ. Nu mai înțeleg nimic din ce dorește de fapt USR, care ba refuză să facă parte din guvern, ba ar vrea să fie cooptat la guvernare, dar, iată, avizează negativ miniștrii propuși de Ludovic Orban. Probabil că ne vom lămuri cu toții în lunile ce urmează cum își imaginează USR că poate recupera pierderile înregistrate în sondaje.

În rest, cred că etapa audierilor miniștrilor, o dată parcursă, înseamnă un nou pas făcut în direcția alegerilor anticipate pe care și le dorește PNL. Este singura soluție pentru a pune în acord guvernarea țării, bazată pe o majoritate solidă în parlament, cu voința de astăzi a românilor, exprimată cât se poate de clar la toate alegerile din 2019. PSD trebuie trimis și în parlament acolo unde îi este locul, adică în opoziție!

Apreciază sau distribuie această postare: