Interpelare in Parlamentul româniei – VIDEO
DRUMUL SPRE MAI BINE
INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI
* DN 24C Manoleasa – Rădăuți Prut are nevoie urgentă de lucrări serioase de reabilitare pentru a ajunge la capacitatea portantă a unui drum național
* Ministrul Transporturilor, interpelat pe tema HG 460/2018, care prevedea modernizarea drumului (VIDEO)
* “Pista de biciclete” experimentată în urmă cu câțiva ani de guvernele PSD se face praf
L-am interpelat astăzi, în Parlament, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu privire la punerea în aplicare a unei hotărâri de guvern veche de aproape 5 ani, care prevede MODERNIZAREA Drumului Național DN 24C Manoleasa – Rădăuți Prut.
Așa cum puteți vedea în materialul VIDEO atașat, i-am transmis ministrului Transporturilor că starea actuală a drumului este foarte proastă și că soluția de “etanșeizare” experimentată în anii 2018-2019 pe acel tronson de drum național s-a dovedit, așa cum anticipam încă de atunci, nesatisfăcătoare.
Punerea în aplicare a HG 460/2018, chiar dacă trebuie revizuită a treia oară, este imperios necesară în prezent, în contextul unui trafic rutier consistent, ca urmare a punerii în valoare a vămilor din Racovăț și Rădăuți Prut, conform memorandumului adoptat de Guvernul României.
Execuția unor podețe la Liveni și Rădăuți Prut, afectate de calamități, rezolvă doar punctual problema preluării traficului greu din zonă.
A continua să fugim cu cântarele după camioane pentru a verifica respectarea tonajului restricționat este o aberație.
Drumul trebuie modernizat și adus la capacitate portantă specifică unui drum național.
Aștept cu nerăbdare și interes răspunsul ministrului Grindeanu, cu speranța că voi reuși încă o dată să impulsionez prin demersurile făcute în calitate de parlamentar de Botoșani inițierea unei investiții importante, de care județul nostru are nevoie.