Întreținerea drumurilor județene – în impas pesedist

Jurnal – joi, 7 februarie 2019

Buget nu avem încă, dar avem contract reziliat pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene.
Iar șefii pesediști de la CJ Botoșani ne aburesc în continuare cu viitoarele lor mari realizări din 2019, deși e clar că sunt în impas.
Ba, mai mult, se și bat cap în cap prin tot felul de declarații, arătându-și fiecare mușchii.

Aflăm deci că în 2019:
– vom avea un nou contract multianual, pe patru ani, de întreținere a drumurilor județene, deși s-a dovedit că această strategie a fost greșită. La haosul fiscal din România, cu greu se poate face o estimare a cheltuielilor pe doi ani, darămite pe patru.
– se va face deci o nouă licitație, care va merge așa de bine încât în aprilie vom avea și un nou contract. Fie cum spun ei, deși ne-am lămurit de mult cum e cu super-licitațiile astea organizate strategic de pesediști.
– această licitație se va face ”pe sectoare” (loturi), deși la drumul strategic s-a renunțat la această abordare (de ce oare?).
– se vor turna aproximativ 50 de kilometri de covoare asfaltice, la fel ca în 2018, deși în acest moment nu avem contract cu vreun constructor, prețurile materialelor au crescut, iar banii alocați vor fi mai puțini cu 5 milioane de lei.
– cireașa de pe tort vor fi, fără îndoială, cei 15 kilometri pe care se vor pune două straturi, de la Flămânzi la Prăjeni (care sper să nu fie de 2 mm, ca pe Dorohoi-Vf. Câmpului). Și în 2017 și în 2018 am auzit asta. Ei, dar ce mai contează încă un an?

Pesediștii de la CJ sunt în impas mare.
Cu toate astea, au o școală a transmiterii de mesaje aiuristice extraordinară.

La CJ e, de fapt, un haos general.
Drumurile județene vor fi praf la ieșirea din iarnă. Iar ei ne spun că de abia din vară vor interveni.
Bătaia de joc a pesediștilor la adresa botoșănenilor nu mai are limite.

Apreciază sau distribuie această postare: