INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI

În avalanșa de vești proaste pricinuite de coronavirus, vine și una foarte bună pentru botoșăneni: a fost desemnat constructorul pentru DN 28B Botoșani-Tg. Frumos!

În ultimele săptămâni, am preferat să ies mai rar cu declarații în spațiul public. Cu toții suntem îngrijorați de epidemia care s-a extins la scară planetară și care lovește cu forță în toate colțurile lumii, ajungând și la noi și afectându-ne grav ritmul obișnuit al vieții.

Spre deosebire de lansatorii profesioniști de mesaje demagogice ai tovarășilor pesediști, care par să se priceapă la toate și care ne bombardează zi de zi cu fel de fel de sfaturi legate ba de virusul COVID-19, ba de măsurile care neapărat trebuie adoptate de guvern și de câte și mai câte prostii iresponsabile, uitând că nu au pus nici măcar temelia vreunuia din cele 8 spitale regionale pe care le-au promis cât au fost la guvernare, eu unul am ales să nu îmi dau cu părerea în domenii în care nu sunt specialist.

Mă bucur, însă, din toată inima că pot da astăzi o veste foarte bună din zona mea de competență, o veste pe care o așteaptă toți botoșănenii de mai bine de un deceniu: licitația pentru modernizarea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos s-a încheiat cu desemnarea unui câștigător. Drumul se va face!

Modernizarea drumului care leagă județul nostru de restul lumii va fi realizată de o asociere de firme, condusă de SC Aqua Park Slobozia, un constructor din județul Neamț. Valoarea estimată a contractului este de 268,6 milioane lei, lungimea drumului modernizat fiind de 71,5 km, 39 dintre aceștia aflându-se pe teritoriul județului Botoșani.

Ca și în cazul DN 29D Botoșani-Ștefănești, urmează semnarea contractului dintre stat, prin CNAIR, și câștigătorul licitației, după care se va trece efectiv la proiectarea și apoi execuția lucrărilor de modernizare.

După ani și ani de promisiuni pesediste neonorate, de amânări și de minciuni cu care am fost intoxicați continuu, fără a vedea nicio realizare concretă, în doar câteva luni de la preluarea guvernării, politicile pragmatice și eficiente ale Partidului Național Liberal au dus la desemnarea constructorilor care vor moderniza două drumuri esențiale pentru dezvoltarea județului Botoșani și pentru botoșăneni: DN 28B Botoșani-Tg. Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești!

Fără plimbări inutile, ca la circ, ale ministrului de resort la Botoșani, fără timp pierdut, ajungem în timp record la rezultatul așteptat de toată lumea!

Personal sunt și mai bucuros, în condițiile în care, așa cum știți, am declarat încă de la începutul mandatului de parlamentar că principalul meu obiectiv pentru acești patru ani este acela de a vedea înfăptuindu-se cea mai importantă investiție de care putea avea parte județul nostru, modernizarea drumului care ne leagă de restul țării, Botoșani-Tg. Frumos.

Apreciez că valoarea acestui proiect este cu atât mai mare, cu cât va reprezenta, alături de alte investiții necesare în întreaga țară, una dintre soluțiile aflate la îndemâna României pentru a-și relansa economia după ce necazurile provocate de coronavirus se vor sfârși și vom putea reveni cu toții la un ritm normal al vieții de zi cu zi.

Așadar, aștept acum aprobarea cât mai rapidă a bugetului CNAIR, după care se vor putea semna contractele pentru modernizarea celor două drumuri, DN 28B și DN 29D. Vă asigur că voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putință, prin pârghii exclusiv legale, ca și până acum, pentru a urgenta această etapă, dar și pentru a monitoriza și impulsiona proiectarea și apoi execuția în teren a lucrărilor.