Luminițele albastre deranjează partidul roșu!

Jurnal – marți, 4 decembrie 2018.

O zi ce părea liniștită s-a transformat într-una tensionată azi la Comisia pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților.

Pe ordinea de zi a fost proiectul de lege PLx 601/2014, care permite mașinilor ce aparțin serviciilor Salvamont din țară (70) să utilizeze semnale luminoase albastre pentru deplasarea la intervenții.

Pe 9 iunie 2018 acest proiect trecuse în unanimitate în comisie, dar săptămâna trecută, când a ajuns la dezbateri în plen, pesediștii l-au retrimis la comisie fără nicio explicație. Nu le convine că e un proiect propus de PNL, un proiect care poate ajuta la salvarea de vieți omenești.

Un chestor de poliție a încercat să explice de ce nu susține guvernul acest proiect. A fost ridicol.

Ei, și a urmat votul pentru propunerea de adoptare: 8 la 8 (pentru au fost 4-PNL, 2-USR, 1-PRO R, 1-UDMR, iar contra 7-PSD și 1-ALDE). Un pesedist a lipsit.

PSD a propus pauză, iar apoi au încercat amânarea. Din nou 8 la 8. S-a reluat votul pentru adoptare și a fost 8 la 7, pentru că un pesedist plecase. Așa că proiectul va merge în plenul Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot final.

Absolut normal, pentru că e un proiect care face ca cei de la Salvamont să poată ajunge mai repede și sigur acolo unde oamenii au nevoie de ajutor! Dar pentru pesediști nu contează. Votează doar politic și atât,chiar dacă e vorba de ceva bun pentru oameni.

Astăzi pesediștii au fost din nou ridicoli. Mă bucur însă că a câștigat Salvamontul și au câștigat oamenii.

Și încă ceva: majoritatea PSD e tot mai fragilă! Dacă o mai fi majoritate.