Ședință comună

Jurnal – marți, 9 octombrie 2018

Cred că ar trebui să lămurim puțin ceea ce fac comisiile parlamentare. Emit avize, iar, când sunt sesizate pe fond, emit rapoarte (de aprobare sau de respingere) privitor la proiectele de legi de pe ordinea de zi.

Există și proiecte de legi la care mai multe comisii sunt sesizate pe fond. În acest caz se emite un raport comun, în urma unor ședințe comune.

Azi, după ședința de lucru a comisiei de Transporturi, a avut loc ședința comună cu comisia de Administrație pe un proiect de lege privind modificarea și completarea legii serviciilor de transport public local.

S-au discutat toate amendamentele în prezența unor secretari de stat de la Ministerul Transporturilor, dar și de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Băieții ăștia se chinuie de ceva vreme sa se pună de acord pe această lege.

Oricum, secretarul de stat de la Transporturi era cam paralel cu discuția și citea greu când trebuia să o facă.

Așa că ne-am descurcat toată comisia până la urmă. Lucrurile au fost clarificate, iar proiectul a plecat cu raport comun de adoptare spre plenul Camerei Deputaților.

Un lucru e clar: slabi oameni (din punct de vedere profesional) mai urcă pesediștii prin funcțiile astea înalte din ministere!