Spectacol sportiv de top: competiție europeană de rafting la Cornișa Aqua Park
Foarte-foarte spectaculos evenimentul sportiv internațional găzduit în acest week-end de Parcul de Agrement Cornișa!
Am asistat în această dimineață la prima probă a Cupei de Rafting Cornișa, ediția a doua, la care participă concurenți și echipaje din patru țări, Anglia, Letonia, Cehia și România.
Competiție de nivel european, prezentată pe site-ul Federației Internaționale de Rafting, Cornișa Rafting Cup Romania este o ocazie extraordinară de a valorifica potențialul Parcului de Agrement al municipiului Botoșani, singurul din țară care dispune de o asemenea infrastructură.
Nicăieri în altă parte în România nu se pot organiza competiții de rafting pe cursuri de apă artificiale, iar asta nu poate decât să sporească prestigiul orașului nostru. Cu condiția ca autoritățile locale să înțeleagă pe deplin importanța beneficiul de imagine pe care îl putem obține punând în valoare Cornișa Aqua-Park, cu toate facilitățile sale.
În aceeași situația fericită, de unici deținători la nivel național ai infrastructurii necesare, suntem și în ceea ce privește curlingul, un alt sport care câștigă din ce în ce mai mulți adepți inclusiv în țara noastră.
O valorificare inteligentă a acestui potențial extraordinar pentru municipiul Botoșani ar presupune, din punctul meu de vedere, o susținere consistentă din partea municipalității pentru tot ceea ce înseamnă Cornișa Aqua Park.
Deocamdată, nu sesizez, din partea actualei administrații, un interes deosebit pentru punerea în valoare a parcului de agrement. Și e păcat! Chiar dacă este moștenirea altei administrații, de altă culoare politică, având o altă viziune privind viitorul Botoșaniului, actualul primar și echipa sa ar trebui să utilizeze potențialul Parcului de Agrement Cornișa pentru binele municipiului și al botoșănenilor. Sper că la un moment dat o să le vină tuturor mintea la cap și o să facă asta! Aici nu e o chestiune politică, o competiție între unul și altul dintre edili, ci interesul orașului!
Revenind la Cupa de Rafting Cornișa din aceste zile, cred că numărul spectatorilor locali va fi mult mai mare în această după-amiază și mâine, la ultimele probe ale competiției. Tot ceea ce se petrece pe râul artificial de la Cornișa astăzi și mâine este unic în România și merită văzut!
Foarte-foarte spectaculos evenimentul sportiv