SUSŢIN CU TĂRIE CONSTRUIREA DE AUTOSTRĂZI PENTRU MOLDOVA!

Opacitatea guvernanţilor în privinţa infrastructurii rutiere din Moldova trebuie să înceteze!

În calitate de reprezentant PNL al botoşănenilor în Camera Deputaţilor, susţin cu tărie construirea autostrăzilor A7, A8 sau oricare alt A, care să pună regiunea din care facem parte pe harta economică a ţării şi pe harta economică a Europei.

Sper ca şi colegii parlamentari PSD de Botoşani, aflaţi la putere, să ajungă măcar să se lămurească între ei dacă vor sau nu construirea acestor autostrăzi, vitale pentru Moldova. Spun asta pentru că, dincolo de faptul că nu fac nimic în acest sens, până şi mesajele publice pe care le transmit pesediştii pe acest subiect se bat cap în cap.
Nu mai departe decât în această lună, mai 2018, senatorul PSD Doina Federovici declara referitor la autostrăzile din zona Moldovei: „Este o întreagă dezbatere pe acest subiect. Dumneavoastră ce preferaţi: să susţinem un proiect care din anumite considerente nu are sustenabilitatea necesară?”.
La doar câteva zile distanţă, deputatul PSD Răzvan Rotaru sancţiona public declaraţia propriei colege de partid printr-un comunicat: „Această rută este deosebit de importantă pentru dezvoltarea zonei de nord-est a României, unde se află şi judeţul Botoşani. De aceea voi susţine împreună cu colegii mei realizarea acestui proiect major de infrastructură pentru regiunea noastră şi pentru Moldova”.

Îi invit aşadar pe colegii parlamentari din PSD să lase disputele interne de partid la o parte, cel puţin atunci când este vorba de teme extrem de importante pentru dezvoltarea regiunii şi a judeţului din care facem parte cu toţii. „Sustenabilitatea” invocată pentru autostrăzile Moldovei înseamnă, mai pe româneşte, „susţinere”. Deci, dacă nu îl „susţineţi” voi, parlamentarii puterii, atunci e clar că acest proiect ajunge „să nu aibă sustenabilitate”, ca să citez cât mai exact una din formulările prezentate mai sus.

Fără îndoială că autostrăzile pentru Moldova trebuie construite rapid!
Dar, în context regional, noi, botoşănenii, avem nevoie şi eu susţin cu toată forţa de care dispun reabilitarea şi modernizarea urgentă a drumurilor naţionale şi judeţene care vor facilita accesul spre viitoarele autostrăzi:
– modernizarea DN 28B Botoşani-Tg. Frumos
– reabilitarea DN 24C Santa Mare -Ştefăneşti-Ripiceni-Manoleasa
– reabilitarea DN 29D Botoşani-Ştefăneşti
– reabilitarea DN 29A Dorohoi-Vf. Cîmpului-Suceava
– reabilitarea Drumului Judeţean Botoşani-Vorona-Tudora-Paşcani
– drumul judeţean strategic – Axa rutieră strategică 2: Botoşani-Iaşi.

Apreciază sau distribuie această postare: