Totul se amână sau despre consecvența boilor

Jurnal – joi, 13 decembrie 2018.

Au fost trei zile pline de incertitudine în parlament. De luni până miercuri s-a tot discutat dacă intră în plen legea pensiilor, legea bugetului sau când va fi depusă moțiunea de cenzură.

Legea pensiilor s-a amânat. Pesediștilor le-a fost frică să intre la vot final, așa că nu au mai adus legea pe ordinea de zi ieri. Cică se va da o ordonanță de urgență privind majorarea punctului de pensie în 2019 (după cum ne zice ministrul nostru, Marius). Să vedem cum îi vor fenta iar pe pensionari?!?

Un alt ministru, vestitul Orlando, ne spune că legea bugetului pentru 2019 nu se va mai discuta astăzi în ședința de guvern. Cică nu au avizul CSAT (deși au făcut rectificare anul acesta și fără acest aviz). Eu cred că au probleme pe construcția bugetară și din nou frică de vot. Se aude că președintele Liviu, condamnatul din fruntea Camerei, vrea să înființeze un fond pentru investiții locale în comunitățile sărace, de vreo 10 miliarde de lei sau euro (Viorica nu știe clar) în afara PNDL, în subordinea premierului, pe care să-i poată controla cum vrea. Bineînțeles electoral!

Incertitudinea e totală în tabăra pesedistă.

Totul se amână. E nevoie de negocieri dure cu UDMR și grupul minorităților, care vor fi din nou câștigate de partea puterii, primind la schimb favorurile solicitate, pentru că sigur vor cere și vor obține ceva!

Orice calendar este dat acum peste cap doar din vina pesediștilor.

Un lucru, însă, este sigur. Opoziția, condusă de PNL, va depune mâine moțiunea de cenzură ”Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, semnată de 163 de parlamentari. Acest guvern condus de marioneta Viorica trebuie să plece urgent. Ne-am făcut destul de râs prin toată lumea. România merită altceva! Ceva bun pentru toți românii!

Plecarea guvernului paralel cu ceea ce își doresc românii este o urgență națională.

Nu vrem amnistie sau grațiere pentru infractori, ci drumuri, spitale, școli, dar mai ales siguranță. Siguranța că poți trăi în această țară fără să vezi tot felul de infractori eliberați pe stradă din dorința lui Tudorel.

La ședința de plen de ieri din Camera Deputaților, opoziția a boicotat votul final. Un nou test prin care s-a arătat că actuala guvernare PSD-ALDE are probleme cu majoritatea, dar și cu mobilizarea propriilor parlamentari, din ce în ce mai nemulțumiți de tot ceea ce se întâmplă, captivi într-un joc care nu este al lor.

La votul de control au votat 181 de deputați. Dintre aceștia, doar 148 (130 PSD și 18 ALDE) au fost din actuala coaliție de guvernare, în condițiile în care majoritatea din Cameră necesară pentru legi organice este de 165. Restul au fost UDMR și minorități.

E clar deci că guvernul toxic PSD-ALDE trebuie să negocieze dur legile importante.

La sfârșitul ciondănelilor de la ședința de vot final, liderul grupului PSD, un tovarăș Suciu (un tip cam arogant și cu pieptul mereu bombat), a spus ceva de genul: ”Doar boii sunt consecvenți în politică”.

Vă dați seama cum și-a gratulat propriii colegi, deși a vrut să fie filozof și să se ia de opoziție. Pesediștii sunt, de fapt, atât de consecvenți în lupta lor pentru masacrarea legilor justiției, încât s-au autogratulat prin propriul lider. Foarte tare! Halal lider!

În pauza dintre ședința de dezbateri și cea de vot final, tot ieri, de la 11.30 la 12.00, al nostru Costeluș (deputatul fără voturi) păzea cu strășnicie scaunul de președinte de ședință al tovarășului Iordache (FOTO). Treabă importantă, ca și cea cu arătatul degetului în sus sau în jos. Eh, unii au sarcini importante în parlament!

Procesul verbal și stenograma ședinței de săptămâna trecută nu au apărut nici acum și se aude că se doresc a fi falsificate.

Rău e atunci când în vârful ierarhiei sunt oameni atât de disperați să-și salveze pielea și funcțiile, iar un partid întreg muncește doar pentru ei și interesele lor!

Rușinea și consecvența în prostie sunt ale pesediștilor.

În loc de concluzii:

– Legea pensiilor se va amâna pe anul viitor. În afară de asta, conține și multe elemente de neconstituționalitate (cu care, de altfel, pesediștii ne-au obișnuit, fiind consecvenți).

– Legea bugetului se va amâna, probabil, pentru luna ianuarie. Poate că așa mai e o șansă să vedem hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești, astfel încât acest obiectiv important să poată fi bugetat.

– Săptămâna viitoare vom avea vot pe moțiunea de cenzură. Sper ca acest guvern să plece, iar mai mulți pesediști să iasă din consecvența cu care susțin toate trăsnăile liderului lor de partid.

E timpul ca mulți dintre membrii PSD să nu mai fie prizonieri, în schimbul libertății liderului lor.

Sper deci ca totul să fie pentru România, pentru români, pentru botoșăneni.

P.S.: Orice asemănare a unor boi cu personaje din realitate este pur întâmplătoare.