Un 1 Mai atipic, sub semnul responsabilității fiecăruia dintre noi

Obișnuiam, ca și voi, să mă bucur de ziua liberă de 1 Mai, ieșind la un grătar împreună cu rudele și prietenii. Micii și berea, iarba verde și, în general, explozia primăverii din jur erau, an de an, ingredientele unei sărbători trăite intens de fiecare dintre noi.

În virtutea obișnuinței, suntem tentați să dăm curs și astăzi impulsului de a marca în mod tradițional, printr-o petrecere în aer liber, ziua de 1 Mai. La fel ca de Paști, însă, în acest an rațiunea trebuie să fie mai puternică decât dorințele noastre firești și să amânăm pentru mai târziu acest gen de bucurii personale. Eu unul voi fi responsabil, conștient de importanța respectării măsurilor de distanțare socială, atâta vreme cât încă nu am scăpat de amenințarea coronavirusului. Voi sta acasă, împreună cu familia, pentru a putea depăși cât mai repede această perioadă atipică, restrictivă și pentru a putea reveni cât mai curând, în condiții de siguranță, la o viață normală.

Vă invit să faceți la fel: trebuie să fim cu toții responsabili, să înțelegem dificultățile perioadei, să rezistăm tentației de a ieși în aer liber, pentru a face astfel posibilă revenirea treptată la normalitatea după care tânjim, după ridicarea stării de urgență.

De altfel, cred că acesta este cuvântul de ordine care ar trebui să marcheze comportamentul fiecăruia dintre noi în aceste săptămâni în care suntem greu puși la încercare: responsabilitatea.

Sunt bucuros să constat că românii au dat și continuă să dea dovadă, în marea lor majoritate, de responsabilitate, respectând măsurile de igienă și izolare, fără de care am fi fost copleșiți de tragedii.

Sunt mulțumit de responsabilitatea deplină demonstrată în toate aceste săptămâni de cei care conduc țara, președintele Klaus Iohannis și guvernul liberal condus de Ludovic Orban, care au cooperat perfect cu specialiștii în gestionarea pandemiei, adoptând la timp cele mai potrivite măsuri recomandate de aceștia.

Sunt, însă, mâhnit de demersurile populiste, demagogice, lipsite de rațiune, într-un cuvânt iresponsabile, ale politicienilor strânși în cadrul unei majorități parlamentare în continuare toxice, în centrul căreia se plasează PSD, care vor să transforme durerea și frustrările românilor, provocate de coronavirus, în sursă de capital electoral.

Sper din toată inima și cred cu convingere că în România va prevala responsabilitatea! Peste doar câteva săptămâni vom putea reveni astfel, pas cu pas, la o viață normală, alături de cei dragi nouă.

Un 1 Mai fericit și responsabil, dragi botoșăneni!

Apreciază sau distribuie această postare: