Un nou abuz PSD. Pentru că pot…

Jurnal – miercuri, 24 octombrie 2018.

Dezbaterile proiectelor de legi în plenul Camerei Deputaților au loc în general lunea și miercurea, iar uneori și marțea, conform unui program stabilit de biroul permanent al camerei.

Azi dimineață dezbaterile au început cu întârziere. S-a discutat intens despre legea off-shore. Până la urmă, amendamentele PNL privind stabilitatea și predictibilitatea, precum și cele privind alocarea de resurse din veniturile obținute de statul român pentru înființarea și extinderea rețelelor de gaze naturale au fost acceptate.

Toate proiectele care au fost în dezbatere  intră la ședința de vot final, în general miercuri, de la ora 12.

A început așadar votul final. Și circul a început la votul pe legea care vrea să transpună directiva europeană pentru prevenirea și spălarea banilor (PLX 483/2018), prin care majoritatea pesedistă vrea să pună capac activității multor ONG-uri.

Fiind lege organică, era necesar votul majorității calificate. Au fost doar 163 de voturi pentru și proiectul nu a trecut.

Dar, pentru că pesediștii pot, au invocat că unii deputați nu au putut vota sau sistemul de vot electronic nu a funcționat. Abuziv, au reluat votul. Și au avut acum 170 de voturi.

A ieșit apoi un haos total. Am primit multe mesaje din zona societății civile și a ONG-urilor că această lege e împotriva lor. PNL a votat împotrivă și va ataca la Curtea Constituțională această lege.

Sper ca această majoritate toxică și cam șubredă să fie sancționată.

Nici nu mai contează că s-a votat apoi și legea off-shore sau că a picat moțiunea simplă contra ministrului Apelor și Pădurilor.

Rămâne abuzul incalificabil al majorității PSD-ALDE.